woensdag 30 november 2016

De Masterclass Powervrouw Sta Op! Hoe maak je het verschil?


Eerste gesprek met Lucinda Douglas


Enkele weken eerder ontmoette ik Lucinda Douglas. Om goed voorbereid te zijn op ons gesprek bekeek ik haar website www.lucindadouglas.nl en haar youtube films. Ik was erg onder de indruk, niet alleen van haar website en youtube films maar ook van onze e-mailwisseling.

Onze ontmoeting voelde heel vertrouwd. Er was niks teveel geschreven en ook de nominaties die ze mocht ontvangen, het klopte allemaal: Lucinda Douglas is een heuse powervrouw! Ze is sympathiek en straalt bovendien enorm veel energie uit.

Na het gesprek straalde ik weer als vanouds.


Uitnodiging voor masterclass PowerVrouw Sta op!
Op Facebook stuurde ik Lucinda een vriendschapsverzoek. Wie weet wou ze me wel toevoegen. Ja, zo geschiedde. Even later ontving ik een uitnodiging voor de masterclass PowerVrouw Sta op! Manlief vond het een leuk idee en deed me deze masterclass cadeau.


Op weg naar de masterclass


Het was heel spannend voor me. Een hele dag een masterclass en dan ook nog langer dan een half uur met de auto onderweg, in mijn eentje. Ik dacht de personal branding van BrandedU is me gelukt, dit is de volgende muur die ik ga omgooien en dat gaat me ook lukken.


Yes You Can Mariam!


De rit zou zonder file 45 minuten zijn. Ik calculeerde anderhalf uur reistijd in en dat ging goed. Maar hoe moeilijk kon het nu toch zijn om huisnummer 1 te vinden? Lucinda had zelfs nog een foto van Gebouw 2021 op Facebook gezet.

gebouw 2021.jpg
Ik stond er al 20 minuten lang pal voor!!!
Een aardige meneer op de fiets vertelde me dat ik richting parkeerplaats linksaf moest. Eindelijk was ik er en ik zou Mariam niet zijn als ik niet weer eens onwijs erg naar de wc moest! Gelukkig was ik ondanks alles toch op tijd.

bloemen.jpg
Foto: Sandra Kok
Er was -zoals vaker- een programma maar dit keer een die zich van andere onderscheid: de dag begon met het drinken van bubbels

bubbels 2.jpg
Foto: Sandra Kok
uit een met kaartje gelabeld glas waar Lucinda iets persoonlijks op had geschreven.
IMG_8772.JPG
Foto: Mariam Bentum
bubbels.jpgFoto: Sandra Kok

Het was een hele bijzondere groep vrouwen bijelkaar. Het woord saamhorigheid past hier heel goed bij: het voelde als vanzelfsprekend toen iemand uit de groep met spoed een andere bloemist nodig had omdat de andere bloemist de klus had afgezegd. Hoe vind je nu nog binnen 2 dagen tijd een andere bloemist voor een bruiloft???

Alle registers worden open getrokken door een paar deelneemsters en er werd zelfs een mobiel beschikbaar gesteld om de boodschap op een post in te kunnen typen.
Wow!
fruit.jpg
Foto: Sandra Kok
De masterclasss kon beginnen en ook hier zou worden gepitcht. Dit keer dan keer voor mijn eigen bedrijf. Een paar dagen denken aan wat ik zou moeten zeggen over mijn bedrijf waar ik nog niet van weet waar ik ermee heen wil….
Inmiddels heb ik wel mijn zinnen gezet op een van mijn passies: bloggen. Het liefst doe ik dat professioneel. Of je er rond van kunt komen? Als je in het Engels blogt wel, zo las ik op internet. “Kan Niet Bestaat Niet” is mijn motto. Ik heb wel vaker dingen gedaan waarvan zelfs ik van stond te kijken. Dus ik ga kijken hoe ver ik hiermee kom.

In ieder geval moet ik dan wel stappen ondernemen. De eerste stap om mezelf zichtbaar maken is deze masterclass Powervrouw Sta Op!

We kregen 2 minuten voor onze pitch. Hoewel ik me niet voorbereid had, vond ik het toch wel erg spannend, de masterclass bestond uit een intiem groepje van 15 personen! Dus is het voor de ander nog duidelijker wat je zegt, er werd ook heel aandachtig geluisterd. Sommigen liepen met hun pitch qua tijd uit, maar daar ging het niet om, het ging om de boodschap!
We kregen waardevolle opbouwende feedback.
Pierre Wind spreektempo…..
Lucinda ging ons haar verhaal vertellen. Had ik me de maandag ervoor nog druk gemaakt om mijn spreektempo…
lucinda masterclass 2.jpg
Foto: Sandra Kok
Lucinda’s verhaal was een lang verhaal omdat ze zoveel aan ons wou meegeven. Daarbij sprak ze.... in Pierre Wind spreektempo, enthousiast en bevlogen.

lucinda masterclas.jpg
Foto: Sandra Kok
Ik moest lachen en Lucinda dacht dat ik haar zat uit te lachen. Natuurlijk niet!

Lucinda gaf ons mee: je mag op een hoog tempo veel vertellen. Wees gewoon jezelf: in alles, in hoe je praat en laat zien hoe je echt bent!
Na haar verhaal -dat qua programma uitliep- was het tijd voor een heerlijke (en gezonde) lunch.

samen lunchen.jpg
Foto: Sandra Kok
samen lunchen 2.jpg
Foto: Sandra Kok
Het programma ging verder met het indrukwekkende verhaal van Audrey Hamm (http://www.primadonnaroden.nl);
IMG_8710.JPG
Foto: Mariam Bentum
het interviewen door Lucinda, onder andere met  
Glancy van Elst (http://www.glancy.nl)
glancy.jpg
Foto: Marleen Sahetapy-Sapulette
Typerend vond ik het dat Glancy vertelde dat ook zzp-ers de weg naar een dresscoach weten te vinden. De dag ervoor ging ik naar de kledingwinkel bij mij om de hoek om mij kledingadvies te geven en me “aan te kleden” (mijn volgende blog gaat hier over). Dus dat was voor mij heel herkenbaar;
Van Ester Oude Nijhuis (http://caseon.nl)
ester.jpg
Foto: Marleen Sahetapy-Sapulette
Van Marleen Sahetapy-Sapulette (www.marleensahetapy.nl)
marleen 2.jpg
Foto: Sandra Kok
en van Lissa Agema (www.2supportyou.nl)
lucinda en lissa.jpg
Foto: Sandra Kok
Na deze inspirerende verhalen gaf Lucinda ons (in hoog spreektempo) mee hoe wij als powervrouwen in onze wereld het verschil kunnen maken. Ik moest er steeds om lachen.

lachen.jpg
foto: Marleen Sahetapy-Sapulette
Opnieuw vroeg Lucinda of ik haar zat uit te lachen. Ehm neen…..

De dag werd afgesloten met fotoshoots, genomen door Marleen Sahetapy-Sapulette.
En als klap op de vuurpijl kwam er nog fantastisch nieuws:

de bloemist was geregeld!

Geweldig!

lucinda douglas groepsfoto.jpg
ik genoot

met volle teugen: van de masterclass, van de groep bijzondere, inspirerende vrouwen om me heen, van alles wat ik geleerd heb. Dank jullie wel dames!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen